Ester Ledecká to dokázala! 2x zlatá...

24. 02 2018

  www.inadhled.cz    Češi se díky Ester Ledecké zapsali do dějin olympijské historie, když dnes ráno suveréně zvítězila v závodu paralelního slalomu na snowboardu. Jestliže v lyžařském sektoru při projetím cílem v Super G s nejrychlejším časem šokovala celý svět, na snowboardu už jen potvrdila svou letošní dominanci ve své hlavní disciplíně. Ester se tak stala první ženou, která dokázala zvítězit ve dvou naprosto rozdílných disciplínách v jednom ročníku olympijských her.

   Moderátor přímého přenosu na ČT Sport přijal její úspěch s naprostým flegmatismem, skoro to vypadalo, že se nudí a usíná. Zbytek sportovního národa sedícího u televizních přijímačů ani nedýchal a držel sympatické mladé dámě palce. Ester Ledecká To dokázala a naprosto bezprecedentním výkonem odkázala zbytek pole na zbývající místa s tím, že nejvyšší stupínek prostě patří jí. Její vítězství se stane obrovskou motivací i pro všechny ostatní mladé nadšence a my ho doceníme až za pár let. Nelze očekávat, že by se politici, funkcionáři a bafuňáři chytli za nos a sport se tak dostal více do popředí jejich zájmu, ale i tak udělala Ester obrovský kus práce nejen na sobě, ale i pro propagaci sportu, vůle a toho, že i u nás lze dokázat mnohé.

  Za její úspěchy je třeba poděkovat celé její rodině, která i přes známou problematiku s financováním vrcholového sportu dokázala přetavit své nemalé investice do Ester v obrovský úspěch, který se jim bude vracet. I když už byly slyšet hlasy, že státní podpora budoucích profesionálů není prioritní, protože právě oni se později budou svým sportem živit a vstupní náklady se jim vrátí, hrdost za zlatou medaili zaplaví i srdce těch, kteří něco podobného řeknou. Jde o naprostou demagogii, protože právě ten viditelný vrcholek vytváří prostředí pro rozvoj široké základny. Sponzoři jdou totiž tam, kde je úspěch vidět.

  Snowboard a lyžování jsou u nás velmi populární a Ester tak přinese v budoucnosti i do těchto disciplín příjmy, které by se tam jinak nedostaly. A jí osobně nelze nic jiného, než popřát mnoho dalších úspěchů. Díky ní byly letošní olympijské hry přímo fantastické. Jestliže Martina Sáblíková šokuje svět už desítku let, Ledecká všem vyrazila dech právě nyní. Hodně štěstí milé dámy. A moc děkujeme.

J3.K

Speciály

Tipy